03
Jan
10

Top Up Kredit Anda Tahan Lama

Top Up Kredit Anda Tahan Lama

Org kata pakai line lagi save dari prepaid..tp korg mesti terperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
Top-pup RM 10 tp blh tahan sampai 1 bulan tak kira la kalau korang bergayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..
mungkin rezeki aku aritu,pegi la jumpa makcik bau2 bacang ngan aku, dia ajar camne nak crossing account, coz dia keje kat bahagian System Development Telecom.

Kengkadang aku tolong gak member terdekat topup, tapi amik untung sket aar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korang, tapi INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korang.

Timingnya, korang boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keatas. Coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. Kene try & error.

1) Beli topup RM 10…gesek & ready.
2) Korang type <**REC 10 >
, then send to 09901
3) Tunggu reply, kat skrin akan kuar satu serial number 6 digit, korang salin tau.
4) Pastu korang type <**REC 10><><123456> masukkan 6 digit tadi, send 09902
5) Pastu diorang akan reply “insert ur topup num”, so korang type 14 digit topup number yg korang beli contohnya ; <01234567891> send to 09903
6)Tak lama pastu diorg akan reply ;

“tengkorak kau berjambul.. ingat ni
company hengko yg punya? Masuk
toilet pun kene byr 20sen, ni kau nak
topup 10 hengget nk pakai seumur idup
plak!! banyak cantik muka kau”


2 Responses to “Top Up Kredit Anda Tahan Lama”


  1. 22/01/2010 at 7:15 am

    Assalamualaikum,
    Iklan kampong dan produknya? Sudah senja-senja ni apa lagi nak buak kalau tak melepak. Saya dan geng juga melepak untuk membincang bagaimana nak mengatasi masalah negara selepas menebas dusun yang luas setiap pagi 4 hari seminggu..he..he! Inilah kehidupan yang nyata.

    • 2 hamzah
      22/01/2010 at 5:11 pm

      waalaikumussalam bos… bermula dengan berkhidmat sampai akhir hayat la berkhidmat cuma bezanya dulu berkhidmat untuk negara tetapi sekarang lebih kepada khidmat sosial je la…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Flickr Photos

IMG-20161114-WA0002

More Photos

Tetamu dihati

  • 67,686 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 8 other followers

Facebook

Online

Pencapaian

Surat Khabar

Top Clicks

  • None

%d bloggers like this: