Perasmian IPD Kubang Pasu

 Wajah baharu IPD Kubang Pasu

Tanggal 24 Nov 2010, warga Sang Saka Biru Kubang Pasu menerima IPD baru yang serba lengkap, moden dan sophisticated sesuai dengan keperluan semasa yang menuntut transformasi insfrastruktur dinamik bagi menyokong peningkatan prestasi kerja warganya.

Projek pembinaan telah dimulakan pada 03 Jul 2006 yang melibatkan kos keseluruhan RM 71 juta.  Pembangunan kompleks ini dilaksanakan oleh syarikat Barad Holding Sdn. Bhd dan telah siap dibina dan diserahkan Jabatan Kerja Raya (JKR) pada 16 Nov 2009. Manakala pada 01 Jan 2010, IPD yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan infrastruktur yang selesa dan menarik ini mula beroperasi.

Majlis Perasmian telah disempurnakan oleh Ke bawah Duli Yang Maha Mulia (KDYMM) Tuanku Sultan Kedah, Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Al-marhum Sultan Badlishah.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Menteri Besar Kedah Dato Seri Azizan Abdul Razak, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar, Pembesar-pembesar Negeri dan Pemimpin-pemimpin PolitikTempatan.

KDYMM Sultan menandatangani plak perasmian
Memeriksa Kawalan Kehormatan dari FRU Kuala Lumpur.
Kawalan suku
Barisan dif kenamaan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s