kaya kaya kaya !!!!

Sekadar nak berkongsi dengan masyarakat di sebalik kesenangan dunia maya ini, ada bermacam–macam tipu helah untuk menjerat mangsa.  Sebelum ini aku pernah menerima emel dengan modus operandi yang serupa tapi malas nak layan.  Rasanya elok dikongsi pengalaman ini supaya pembaca tidak mudah kelabu mata bila ada tawaran duit.  Cuma anda perlu berfikir dan tanya kepada kewarasan ” SAPA NAK BAGI DUIT SENANG-SENANG KAT HANGPA?”
Assalammuailaikum,
Saya ingin merpenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya Puan Suhana binti Ramli from Malaysia. Untuk makluman saya penghidap kanser di tahap yang serius. Dan doktor telah mengesahkan bahawa saya tidak akan dapat bertahan hidup lebih lama. Dengan murah hati nya saya ingin mendermakan  segala yang saya miliki dan ini adalah keinginan yang saya dan arwah suami saya telah rancang sebelum ini. Memandangkan kami tiada di kurniakan cahaya mata.
Dengan murah hati nya dan keikhlasan hati saya dan arwah suami saya. Dan saya percaya allah maha mengetahui niat saya ini. Dengan ini, saya menghulurkan atau menyumbangkan sejumlah wang sebanyak £6,000.000.00 (Enam Juta Paun) kepada anda. Dalam memudahkan semua urusan antara saya dan anda, saya akan meminta peguam saya menyediakan segala dokumen yang berkenaan. Dan dengan izin allah semua urusan akan berjalan dengan lebih lancar, dan pindah hak milik di antara kita tidak akan bermasalah. Semoga allah memberkati segala kerjasama dari anda dan gunakan lah pemberian saya ini dengan bijaksana.
Salam,
Puan Suhana binti Ramli.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s