MALAM APRESIASI 1MINDEF

Tema merah hitam

Balik dari LIMA’11 pada 9 Dis, sempat berehat 2 hari di rumah dan 12 Dis 0900 aku menaiki bas lagi ke Kuala Lumpur untuk memenuhi jemputan Majlis Makan Malam Apresiasi 1MINDEF yang telah diadakan  di Hotel Renaissance, Kuala Lumpur pada jam 2000 pada hari yang sama.

Majlis ini diadakan adalah sebagai tanda penghargaan dan merapatkan hubungan yang sedia terjalin di antara pengamal media yang sering memberikan liputan positif terhadap aktiviti Kementerian Pertahanan dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Majlis dirasmikan  oleh Yang Berhormat Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi, Menteri Pertahanan Malaysia.  Turut hadir ialah Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad, Timbalan Menteri Pertahanan, Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Zulkifeli Mohd Zain, Panglima Angkatan Tentera, Para Pegawai Kanan ATM serta Pengarang Kanan media cetak dan elektronik.

Majlis dimulai dengan ucapan YB Menteri Pertahanan dan dituruti dengan persembahan dari Badan Kesenian MinDef serta Kombo Rejimen Renjer Diraja. Majlis turut diceriakan lagi dengan kehadiran pengacara jemputan iaitu Nabil Ahmad dan Sharifah Shahira.

Bertemakan merah dan hitam, para hadirin turut diserikan dengan persembahan nyanyian dari Marsha dan Nubhan. Dalam pada itu, sesi cabutan bertuah turut diadakan dengan pelbagai kejutan hadiah yang lumayan khususnya untuk para pengamal media yang hadir.

Dan aku juga merupakan salah seorang peserta yang ‘bertuah’ pada malam itu. Terima kasih Mindef.

Meja no 7 geng SHP media
Sempat berbual dengan orang kampong-PTU (foto sharul)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s